takaisin pääsivulleJuuttiputiikki

oulu

Kehitysmaayhdistys Pääskyt ry:n Pohjois-Suomen osasto, nyttemmin Pohjois-Suomen Pääskyt, perustettiin vuonna 1977. Suomen vanhimman maailmankaupan, Juuttiputiikin, avajaisia vietettiin huhtikuussa 1978. Juuttiputiikki suuntasi yhdistyksen toimintaa kaupankäyntiin suoran auttamisen sijasta ja loi perustaa reilun kaupan ihanteeseen.

Juuttiputiikissa työskentelee kaksi osa-aikaista myyjää sekä toiminnanjohtaja. Vapaaehtoismyyjät auttavat kaupanpidossa iltaisin ja lauantaisin. Vapaaehtoisista muodostuu myös hallitus ja sen alaiset työryhmät, joissa suunnitellaan tiedotusta, koulutusta ja ulkomaan tilauksia sekä pidetään yhteyttä tuottajiin.

Tapahtumia ja koulutuksia Pohjois-Suomen Pääskyt järjestää tilanteen mukaan. Vapaaehtoiskoulutusta järjestetään säännöllisesti. Matkat Intiaan ja Bangladeshiin ja niistä tiedottaminen tulivat merkittäväksi osaksi toimintaa 1980-luvun lopulla. Pohjois-Suomen Pääskyt osallistuu myös muiden järjestämiin tapahtumiin ja koulutuksiin sekä tekee yhteistyötä monien Suomessa tai ulkomailla toimivien kansalaisjärjestöjen kanssa.

Juuttiputiikilla on omaa maahantuontia Intiasta ja Bangladeshista. Maahantuonnin lisäksi Juuttiputiikki käy tukkukauppaa muiden maailmankauppojen kanssa.

Maailmankauppa Juuttiputiikki sijaitsee Otto Karhin puiston kupeessa, teatteri Rion talossa. Voit katsoa sijainnin osoitteen avulla Oulun opaskartalta http://kartta.ouka.fi/

Maailmankauppa Juuttiputiikki
Hallituskatu 11 L 4
90100 Oulu
puh: 08 – 311 5189
putiikki @ juuttiputiikki.fi
www.juuttiputiikki.fi

Verkkokauppa:
www.juuttiputiikki.fi/katalogi/

aukioloajat:
ma-pe 10–18
la 11–15