El Ceibo

Viisi kaakaontuottajaosuuskuntaa perusti El Ceibon vuonna 1977. Nykyisin siihen kuuluu 37 pienviljelijöiden osuuskuntaa, joissa on noin 700 viljelijää. Yhteisyritys kehittää uusia tuotantomahdollisuuksia ja markkinoi osuuskuntien tuotteita ilman turhia välikäsiä. Viljelijät saavat kaakaopavuista näin paremman ja vakaamman hinnan. Kaakaopavut jalostetaan omassa tehtaassa kaakaojauheeksi ja –voiksi sekä suklaamakeisiksi. El Ceibo hoitaa laaduntarkkailun ja tuotesuunnittelun, kuljetuksen, markkinoinnin ja kaupan.

El Ceibon katteesta laitetaan 15% rahastoon, jolla tuetaan viljelijöitä. He saavat lainoja mm. työkaluihin ja taimien hankintaan. Yhä suurempi osa kaakaosta pyritään tuottamaan luonnonmukaisesti. Luonnonmukainen vihannesviljely kaakaopuiden alla suojaa maaperää eroosiolta ja tuottaa ravintoa. Osuuskunnille pidetään kirjanpito- ja järjestökursseja sekä annetaan viljely-, terveys- ja ravitsemustietoa. Koulutus rohkaisee naisiakin osallistumaan kokouksiin, yhteiseen päätöksentekoon ja hallintoon.

Tampereen kehitysmaakaupan Suomeen tuoma El Ceibo kaakao ja siitä valmistettu Mascao -suklaa on luomu- ja Reilun kaupan merkki –sertifioitua.

Maahantuoja: Tampereen Kehitysmaakauppa

Facebook