Maailman reilun kaupan päivä

Tänään (13.5.) vietetään maailman Reilun kaupan päivää!

Tämän vuoden teemoina ovat #HumanChain ja #AgentForChange…jotka kuvastavat sitä, kuinka jokainen meistä on muutoksentekijä matkalla kohti oikeudenmukaisempaa kauppaa ja maailmaa sekä kuinka olemme kaikki yhteydessä kehittyvien maiden viljelijöihin ja käsityöläisiin käyttämiemme tuotteiden kautta, vaikkemme sitä aina huomaisikaan. Tuotantoketjujen toisessa päässä ja varrella on lukuisia ihmisiä, joiden elämään vaikuttaasuoraan se, millä tavalla tuotteiden tuotanto on järjestetty.

Vierailin juuri Tarassa, joka valmistaa laadukkaita reilun kaupan koruja ja sisustustuotteita Intiassa. Alkuperäisen ohjelman, eli käsityöläisten haastattelemisen lisäksi päädyin mukaan Reilun kaupan päivän kampanjavideon kuvauksiin 🙂 Tässä ihmisketju/human chain Taran malliin!


Taran seinältä bongaamani organisaation tavoitejuliste kiteyttää hyvin sen, miksi reilua kauppaa tarvitaan!

 

Facebook